joi, 10 februarie 2011

Sentimente ascunse ...

Multi oameni din ziua de azi au sentimente ascunse , in general aceste sentimente sunt de suferinta , de neimplinire sufleteasca , iar majoritatea acestor "oameni" sunt din randul copiilor .
Aceasta suferinta interioara este creata , in general , mai ales in Romania , din cauza neintelegerilor din familie , certuri intre parinti , batai asupra copilului in cauza , in unele cazuri si datorita diferentierilor dintru copii , in cazul familiilor cu mai multi copii . Aceasta suferinta , dupa parerea mea , nu ar trebui sa fie interioara , din contra , persoana in cauza ar trebui sa gaseasca o persoana apropiata lui : prieteni , frate , sora , matusa , unchi , verisori , chiar si parinti , si sa discute acea problema , deoarece , daca o tine inchisa in el nu face nimic bun , chiar din contra , isi face mai mult rau .
Personal cunosc o persoana care de opt ani este aproape intr-o continua suferinta interioasa . In acesti opt ani , au fost putine clipe fericite pentru el . Lucru ,oarecum , cel mai grav este ca acea persoana , este o persoana sufletista si foarte sentimental . Orice lucru il pune la suflet si il afecteaza din punct de vedere sentimental , desi acest lucru nu este tot timpu vizibil , poate chiar deloc .
Aceasta persoana in ultimi opt ani a suferit lovituri dupa lovituri . Totul incepe in anul 2002 cand persoana a asuferit de un accident , la o varsta destul de frageda , accident care a atras dupa el o maturizare prematura . Apoi parintii se intelegeau din ce in ce mai rau , se certau in principal din cauza lipsei banilor si a alcoolui in exces consumat de tatal acestuia .
Mai tarziu , in anul 2006 , a mai suferit un soc . Tatal sau aflase de o boala de grava , si ca acea boala este operata de un singur doctor din Romania si ca operatiea i-ar putea fi fatala , ca de altfel si boala , deci a ales sa faca acea  operatie .
Apare si un moment de fericirea , printre putinele , cand afla ca tatal sau este bine si ca operatia a fost un succes , desi doctorii i-au dat sanse minime de supravietuire . Dar din nou dupa acest moment de fericire , copilul , primeste din nou lovituri dupa lovituri : parintii se cearta , il certau si pe el din motiva irelevante in cele mai multe dintre cazuri . Una dintre cele mai grele lovituri  a fost cand copilul a aflat ca propriul sau tata nu a fost "acolo" cand el si-a deschis ochii spre aceasta lume , dar povestea nu se opreste aici , ci continua si astazi . Copilul este intr-o continua suferinta interioara , dar razele de soare au mai rasarit si pe strada lui , gasindu-si  un prieten , cu care a dezbatut si a povestit toate acele lucruri . Si apoi au mai aparut si alti prieteni , cu care a facut la fel , si astazi sunt printre singurii care ii mai aduc un gram de fericire in suferinta lui interioare , deoarece sunt alaturi , il sustin , il ajuta sa fie "normal" , si nu sa se inchida in propria suferinta .

Cine stie cunoaste ... Le multumesc prietenilor ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu